Coolblue Energie vs DELTA – de beste keuze

Bijgewerkt: 10 maart 2024

Tijd om over te stappen of op zoek naar een nieuwe energieleverancier? Coolblue Energie en DELTA zijn twee leveranciers waar je misschien niks vanaf weet. In de strijd Coolblue Energie vs DELTA  ontdek je alles over hun aanbod, tarieven, terugleververgoeding, welkomstbonus en meer. Je gaat tenslotte voor de meest gunstige energieleverancier.

direct vergelijken

Over Coolblue Energie

Coolblue Energie is een relatief nieuwe speler op de energiemarkt. Het bedrijf is in 2021 gestart als een samenwerking tussen Coolblue, de bekende webwinkel, en ServiceHouse, een energieleverancier met meer dan 30 jaar ervaring.

Coolblue Energie wil zich onderscheiden door duurzame energie te leveren tegen scherpe prijzen, en door een uitstekende service te bieden aan haar klanten. Het levert groene stroom uit Nederlandse windmolens en zonnepanelen en CO2-gecompenseerd gas.

Daarnaast helpt Coolblue Energie je om energie te besparen, bijvoorbeeld door slimme thermostaten, zonnepanelen en isolatie aan te bieden. Coolblue Energie heeft meer dan 300.000 klanten en scoort een 9,2 op klanttevredenheid.

Over DELTA

DELTA is een van de grootste energieleveranciers van Nederland, met meer dan 500.000 klanten. Het bedrijf is in 1991 ontstaan uit een fusie tussen verschillende Zeeuwse energiebedrijven. DELTA levert groene stroom uit Europese windparken en waterkrachtcentrales, en gas met CO2-compensatie.

DELTA wil zich profileren als een innovatieve en betrouwbare energieleverancier, die inspeelt op de wensen van de klant. Zo biedt DELTA verschillende energiepakketten aan, die je kunt aanpassen aan je eigen verbruik en voorkeuren. Ook kun je bij DELTA terecht voor internet, tv en telefonie, en voor duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepompen en laadpalen.

Coolblue Energie vs DELTA: de tarieven

Hoeveel je aan energie betaalt hangt van je energieverbruik af. Maar natuurlijk ook van de tarieven die de energieleverancier hanteert. Welke van deze twee is goedkoper? Dit zijn de tarieven van Coolblue Energie en DELTA per 1 februari 2024:

LeverancierStroomprijs per kWhGasprijs per m3Vaste leveringskosten per maand
Coolblue Energie€ 0.2159€ 0.6899€ 3.99
DELTA€ 0.2199€ 0.6999€ 4.99

Coolblue Energie is iets goedkoper dan DELTA. Let op: dit is een momentopname.

Terugleververgoeding van Coolblue Energie en DELTA

Heb je zelf zonnepanelen op je dak, of ben je van plan om die aan te schaffen? Dan wil je natuurlijk weten hoeveel je terugkrijgt voor de stroom die je zelf opwekt en teruglevert aan het net. Dit heet de terugleververgoeding en die kan per energieleverancier verschillen. Bij Coolblue Energie en DELTA is de terugleververgoeding als volgt (febr.2024).

  • Coolblue Energie | € 0,11
  • DELTA | € 0,10

Coolblue Energie geeft je dus een hogere terugleververgoeding dan DELTA. Dat betekent dat je meer geld bespaart of verdient met je zonnepanelen als je kiest voor Coolblue Energie. Bovendien krijg je bij Coolblue Energie een extra korting van € 75 als je via hen zonnepanelen aanschaft.

Het soort stroom en/of gas

Welk type stroom en gas wil je afnemen? Hoe groen is je energie en waar komt het vandaan? Hoe wordt het geproduceerd? Dit zijn de stroom- en gasetiketten van Coolblue Energie en DELTA per 1 januari 2024:

Coolblue Energie

  • 100% groene stroom uit Nederland (50% wind, 50% zon)
  • 100% CO2-gecompenseerd gas |

DELTA

  • 100% groene stroom uit Europa (70% wind, 30% water)
  • 100% CO2-gecompenseerd gas

Zowel Coolblue Energie als DELTA leveren dus groene stroom en gas maar er zijn wel verschillen. Coolblue Energie levert alleen stroom uit Nederlandse bronnen, terwijl DELTA ook stroom uit andere Europese landen haalt.

Sommige mensen vinden dat Nederlandse stroom duurzamer is, omdat het minder transportkosten en verliezen met zich meebrengt. Anderen vinden dat Europese stroom meer diversiteit en zekerheid biedt, omdat het minder afhankelijk is van het weer in één land.

Het is dus een kwestie van persoonlijke voorkeur. Wat betreft het gas, leveren beide leveranciers CO2-gecompenseerd gas. Dat betekent dat ze de CO2-uitstoot die gepaard gaat met het verbruik van gas, compenseren door te investeren in duurzame projecten, zoals bosherstel of windparken.

Overstappen: wat je kunt verwachten

Als je overstapt naar een nieuwe energieleverancier profiteer je soms van een welkomstbonus.

Coolblue Energie geeft een hogere korting dan DELTA, maar DELTA geeft je ook de optie om te kiezen voor een gratis Philips Hue startpakket. Dit is een slim verlichtingssysteem waarmee je je lampen met je smartphone of je stem bedient. Het is een leuk en handig cadeau dat ook nog eens kan bijdragen aan je energiebesparing. Het is dus aan jou om te bepalen wat je liever hebt: meer geld of meer gemak.

Bereikbaarheid van de klantenservice

Als je een vraag, een probleem of een klacht hebt over je energieleverancier, wil je natuurlijk dat je snel en goed geholpen wordt. De bereikbaarheid en de kwaliteit van de klantenservice zijn daarom belangrijke aspecten om mee te nemen in je vergelijking. Bij Coolblue Energie en DELTA kun je op verschillende manieren contact opnemen met de klantenservice.

De algemene indruk

Coolblue Energie is een jong en fris bedrijf dat zich richt op duurzaamheid innovatie. Het bedrijf heeft een sterke band met Coolblue. Dit is dé webwinkel die bekend staat om zijn klantvriendelijkheid, humor en blauwe doosjes. Coolblue Energie wil de energiemarkt opschudden met een simpel en transparant aanbod. Maar ook met extra diensten die je helpen om energie te besparen of op te wekken. Deze energieleverancier heeft veel positieve reviews van klanten, die vooral de snelle en persoonlijke service waarderen.

DELTA is een ervaren en betrouwbare energieleverancier, die zich profileert als een Zeeuws bedrijf met een landelijke dekking. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis in de energiebranche. Het heeft veel kennis en expertise in huis. DELTA wil de klant centraal stellen, en biedt daarom veel keuzevrijheid en flexibiliteit aan. Deze energieleverancier heeft veel tevreden klanten die vooral de scherpe prijzen, de groene stroom en de goede communicatie roemen.

Coolblue Energie vs DELTA: conclusie

  • Coolblue Energie is iets goedkoper dan DELTA, en geeft je een hogere terugleververgoeding en een hogere welkomstbonus.
  • Coolblue Energie levert alleen groene stroom uit Nederland, terwijl DELTA ook groene stroom uit andere Europese landen levert. Beide leveranciers leveren CO2-gecompenseerd gas.
  • Coolblue Energie en DELTA hebben beide een uitstekende klantenservice, die op verschillende manieren bereikbaar is.
  • Coolblue Energie is een jong en fris bedrijf en DELTA is een ervaren en betrouwbare energieleverancier.

De keuze tussen Coolblue Energie en DELTA hangt dus vooral af van je persoonlijke voorkeuren, je verbruik en je budget. Welke energieleverancier spreekt jou het meeste aan?

Schuiven naar boven