Goedkoopste dag om te vliegen

Bijgewerkt: 10 januari 2023

Besparen op energie levert het grootste voordeel op. Toch zijn er andere manieren om flink geld te besparen. Ga je op vakantie of zakenreis en moet je met het vliegtuig? Ontdek de goedkoopste dag om te vliegen.

Duurste dagen om het vliegtuig te pakken

Waar je ook naartoe gaat, vrijdag en zaterdag betaal je het meest voor een vliegticket. Dit komt omdat de meeste mensen in het weekend op vakantie gaan. Wil je geld besparen dan is het zeker niet verstandig om op vrijdag of zaterdag te vertrekken. Niet alleen vanwege het geld maar ook omwille van de grote drukte.

Goedkoopste dag om te vliegen

Maandag, dinsdag en woensdag zijn drie goedkope dagen om te vliegen. Ga je naar Azië dan is woensdag de goedkoopste dag. Andere bestemmingen zijn op maandag en dinsdag het goedkoopst. Ook donderdag is relatief goedkoop, hoewel iets duurder dan de maandag, dinsdag en woensdag.

Hoe dichter je bij het weekend komt, hoe meer je voor een vliegticket betaalt. Maar let op met de maandag want die wordt vaak voor zakenreizen ingezet. Het kan dus dat de maandag iets duurder is dan de dinsdag of de woensdag.

De beste dag om een vliegticket te boeken

Het maakt ook veel verschil wanneer je het vliegticket boekt. Uit verschillende onderzoeken is naar voren gekomen dat zondag de beste dag is om een vliegticket te boeken. Niet alleen is het dan rustiger op de website, ook betaal je veel minder voor een vliegticket.

Conclusie: op zondag zijn vliegtickets het goedkoopst. Wanneer je op maandag tot en met woensdag vertrekt dan betaal je naar verhouding veel minder.

Bestemming speelt ook mee

Natuurlijk is een vlucht naar Parijs een stuk voordeliger dan maar Azië. De bestemming speelt zeker mee in de prijsfactor. Maar het is niet de allesbepalende factor. De dag waarop je vertrekt maar ook de dag dat je een vliegticket boekt kan veel prijsverschil maken.

Zo krijg je de goedkoopste vliegtickets

Het is een hele sport om goedkope vliegtickets te vinden. Hieronder vind je 5 tips om de allergoedkoopste vliegtickets te scoren.

1. Stel een prijsalarm in

Weet je al waar je naartoe gaat? Meld je aan bij verschillende websites met vliegtickets en stel hier een prijsalarm in. Zodra de prijs van een vliegticket op of onder de ingestelde prijs uitkomt ontvang je hier een melding van. Handig wanneer je niet vastzit aan bepaalde vertrekdata.

2. Vertrek op het juiste moment

Eerder heb je kunnen lezen dat de maandag, dinsdag of woensdag de goedkoopste dag is om te vliegen. Probeer je zakenreis of vakantie zo in te plannen dat je op een van deze dagen kunt vertrekken.

Let ook goed op de terugreis, want de dag waarop je terugvliegt is ook van invloed op de prijs. Je zult merken dat het per land verschilt wat de goedkoopste dag is om te vliegen. Het is daarom verstandig om verschillende aanbieders en tickets met elkaar te vergelijken. Speel een beetje met de vertrekdata, dan kom je er zelf achter wat de voordeligste dag is.

3. Abonneer je op nieuwsbrieven

Door je te abonneren op verschillende reisgerelateerde nieuwsbrieven kun je veel voordeel scoren. Juist via nieuwsbrieven krijg je namelijk extra korting. Houd ook de last-minute deals in de gaten. Ze worden niet meer zoveel aangeboden maar ze zijn er nog steeds. Met een last-minute deal kun je tot wel 70% op de aanschafprijs van een vliegticket besparen.

4. Zoek naar verschillende bestemmingen

Maakt het je niet uit waar je naartoe gaat? Kijk dan niet alleen naar de goedkoopste dag om te vliegen maar ook welke bestemming voordeliger is. Dit geldt niet alleen voor het vliegticket maar ook voor overnachting, eten en uitstapjes.

Goedkope vakantielanden zijn Cambodja, Filippijnen, Mexico, Thailand, Sri Lanka en Indonesië. Ook Guatemala en Maleisië zijn relatief goedkoop.

De duurste Europese vakantielanden zijn Noorwegen, Denemarken, Zwitserland en IJsland. Zwitserland is ook een duur vakantieland, waar de prijzen ongeveer 60% hoger liggen dan gemiddeld. Het voordeel van een Europese vakantiebestemming is dat je hier wat makkelijker met de auto naartoe rijdt.

5. De tijd van het jaar

Juli en augustus zijn de twee duurste vakantiemaanden. Het maakt hierbij niet uit of je binnen Europa of naar Azië, Amerika of een ander continent gaat. Dat deze twee maanden zo duur zijn heeft met de schoolvakanties te maken.

De maand waarin je wil reizen is dus van invloed op de prijs. Ben je niet aan schoolvakanties gebonden? Probeer dan in mei, juni, september of oktober te gaan. In veel landen is het dan nog steeds mooi weer maar ben je wel een stuk goedkoper uit.

Schuiven naar boven