Beste mobiele airco (2023) – airconditioners test

Bijgewerkt: 1 maart 2023

Met de beste mobiele airco houd je het hoofd koel. Welke airconditioning komt als beste uit de test? Het is belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zo regel je de temperatuur en luchtvochtigheid, waardoor de airco optimaal functioneert.

Werking van een mobiele airco

Een mobiele airco werkt hetzelfde als een vaste airconditioning. Het apparaat trekt de warmte uit de ruimte en voert deze af. Ter compensatie blaast de airco koele lucht naar binnen toe. Een airco bestaat dan ook altijd uit een unit met afvoerslang. Deze afvoerslang hang je naar buiten toe (via raam, deur of wand).

Een split airco heeft een buitenunit waardoor deze minder lawaai maakt. Bij een mobiele airco heb je hier iets meer last van, hoewel de moderne airco’s vrij stil zijn. Houd er rekening mee dat een mobiele airco op de slaapkamer misschien teveel lawaait maakt.

De ruimte berekenen

Bereken altijd de ruimte die je wilt koelen. De capaciteit van de airco is mede afhankelijk van de plafondhoogte en de isolatie van de woning. Bij elk product staat voor welke ruimte deze geschikt is (m2).

Beste mobiele airco

De consumentenbond heeft geen testen uitgevoerd op het gebied van mobiele airco’s. We hebben zelf een aantal modellen met elkaar vergeleken. Hierbij keken we naar de koelcapaciteit, het geluidsniveau, de prijs en ervaringen van gebruikers.

1. Tristar AC-5477 3-in-1

Een bekend merk dat ook nog eens de best verkochte mobiele airco die we konden vinden. De Tristar AC-5477 3-in-1 koelt ruimtes tot 22 m2. Dit model heeft energielabel A en is hiermee energiezuinig. Hij produceert een geluid van 65 dB, vergelijkbaar met een zachte conversatie op ongeveer 2 meter afstand. Deze airco is dan ook vooral geschikt voor plaatsing in de keuken, de hal, woonkamer, slaapkamer, de badkamer of een werkruimte.

De Tristar mobiele airco koelt en ontvochtigt de lucht. Gebruikers zijn positief over dit model. Pluspunten zijn de goede kwaliteit maar ook de prijs-kwaliteitsverhouding.

2. Inventum AC901

Van het merk Inventum deze beste mobiele airco. Dankzij de grote koelcapaciteit geschikt voor ruimtes tot 30 M2 ook deze is voorzien van energielabel a de airco heeft een koelfunctie maar kan ook ventileren en ontvochtigen met de bijgeleverde afstandsbediening pasje de instellingen aan.

Deze Inventum er conditioner is goed verplaatsbaar. Hij koelt goed, dat merk je op warme dagen. Bovendien ontvang je ook nog eens 5 jaar Inventum garantie.

3. De’longhi PAC mobiele airco

Ook DeLonghi levert airco’s van een uitstekende kwaliteit. De PAC koelt ruimtes tot wel 85 vierkante meter, maar er zijn ook modellen verkrijgbaar voor 31 m2. Hij heeft een energie-efficiëntieklasse A. Per uur koeling verbruiken deze modellen ongeveer 0,8 kW. Net als alle andere mobiele airco’s werkt ook dit model met een afvoerslang naar buiten toe. Zorg dus dat je de airconditioning in de buurt van een raam plaatst. Natuurlijk kun je ook zelf een afvoeropening naar buiten toe maken.

Deze mobiele airco laat op warme dagen zien wat hij kan. De ruimte voelt heerlijk koel aan. Bovendien heb je geen last van een te hoge luchtvochtigheid.

4. Inventum AC905W

Alweer een zeer goede mobiele airco. Dit keer van het merk Inventum. Deze mobiele airco is interessant geprijsd. Geschikt voor ruimtes tot maar liefst 233 m2, lekker veel capaciteit dus. Dit model van Inventum heeft niet alleen een koelfunctie maar ook een ontvochtigen- en ventilatorfunctie. Hij is zeer energiezuinig (energieklasse A) Met de bijgeleverde afstandsbediening is de airco ook nog eens eenvoudig te bedienen. Dezelfde als nummer 2 in dit overzicht.

5. Whirlpool PACW29CO

De laatste in het rijtje beste mobiele airco’s. Deze Whirlpool heeft een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. Hij kan koelen en verwarmen en is gemakkelijk verplaatsbaar. Dankzij het energielabel A verbruikt hij weinig energie. Voordeel is dat dit model ruimtes tot 30 m2 koelt. Hiermee is de Whirlpool mobiele airco ook geschikt voor grotere ruimtes.

Na installatie begint de airco direct met koelen, dit merk je door een daling van de kamertemperatuur. Met de afstandsbediening zet je de airco aan of uit, of pas je de koelsnelheid aan.

Schuiven naar boven