Zonnepanelen offerte aanvragen

Wil je zonnepanelen kopen? Vraag snel en eenvoudig een zonnepanelenofferte aan. Binnen enkele minuten regel je een offerteaanvraag. Je ontvangt offertes van specialisten in jouw regio. Kijken en vergelijk de beste aanbieders. Zo bespaar je ontzettend veel tijd en geld.

Zo werkt het aanvragen van een offerte

Een zonnepanelen offerte aanvragen gaat heel eenvoudig én snel. Je vult een aantal gegevens in zoals je jaarlijkse stroomverbruik, welk type dak je hebt en of je eigenaar van het pand bent. Aan de hand van hiervan kunnen we een nauwkeurige inschatting van het benodigd aantal zonnepanelen maken.

Jouw aanvraag sturen we door naar betrouwbare bedrijven. Dit doen we alleen naar specialisten waarvan we zeker weten dat ze jou kunnen helpen. Je bespaart hier ontzettend veel tijd mee, want je hoeft geen contact op te nemen met verschillende specialisten. Dat doen wij voor jou.

Wat kosten zonnepanelen inclusief installatie?

Een zonnepaneelsysteem bestaat uit zonnepanelen en een omvormer. Laat dit altijd professioneel leggen. Offertes die je ontvangt zijn altijd inclusief installatie en btw.

Het is belangrijk om te weten hoeveel zonnepanelen op je dak passen. Natuurlijk moet het aantal panelen ook bij je energiebedrijf aansluiten. De totaalprijs is dus van verschillende factoren afhankelijk. Gelukkig ontvang je een offerte die geheel op jouw situatie is afgestemd.

De offerte accepteren

Na je aanvraag ontvang je binnen enkele werkdagen één of meerdere offertes van specialisten bij jou in de buurt. Het zijn betrouwbare bedrijven die jou de beste service en kwaliteit bieden. Offertes hebben een beperkte geldigheidsduur. Geef op de uiterste datum van de bedenktijd aan of je met de offerte akkoord gaat.

In veel gevallen stuur je de akkoordverklaring gewoon per mail naar de specialist. Reageer bijvoorbeeld op de mail die je van de specialist hebt ontvangen. Sommige specialisten werken met online offertes, waarbij je via een webpagina je akkoord geeft.

Zonnepanelen offerte afwijzen

Niet tevreden over een offerte? Geen probleem, geef gewoon aan de specialist door dat je andere verwachtingen hebt. Je mag ook de bedenktijd laten verlopen: hierna is de offerte niet meer geldig.

Ben je al akkoord gegaan? Een getekende offerte annuleren is ook mogelijk. Je kunt vaak tot 14 dagen na de installatie van het systeem de overeenkomst zonder opgave van reden ontbinden. Kijk altijd even bij de voorwaarden die de specialist hanteert.

Stappenplan offerte aanvragen

We helpen je met het aanvragen van een zonnepanelen offerte. Je doorloopt 6 stappen waarna je een persoonlijke offerte ontvangt.

Stap 1: vul je energieverbruik per jaar in. Weet je dit niet, kijk dan op de jaarrekening die je van je energieleverancier hebt ontvangen. Of kijk in de energie-app, hierin staat ook je verbruik. Of maak eventueel een inschatting.

Stap 2: geef aan welk type dak je hebt. Op een plat dak passen over het algemeen minder zonnepanelen. Bovendien moet hier een hellingshoek worden gelegd. Natuurlijk kun je met een plat dak zonnepanelen kopen, maar de specialist moet weten of hij aanpassingen moet doen.

Stap 3: heb je een koopwoning of huurwoning (of bedrijfspand)? Geef eventueel aan of je overweegt om het pand te kopen. Wanneer je iets huurt kun je helaas niet zomaar zonnepanelen leggen. Doe je dit toch, dan zijn de zonnepanelen eigenaar van de huurder.

Stap 4: wil je de woning ook isoleren? Geef dit aan want je ontvangt naast een zonnepanelen offerte ook offertes voor woningisolatie. Dit is vooral interessant voor woningen die gebouwd zijn vóór het jaar 2000.

Stap 5: vul je adresgegevens in. Geef je postcode en huisnummer door, dan zoeken we hier het juiste adres bij. Waarom je adres doorgeven? Omdat we je in contact brengen met specialisten die in jouw regio werkzaam zijn. Hiermee voorkom je extra kosten óf teleurstellingen.

Stap 6: we hebben alleen nog je contactgegevens nodig. Op welk telefoonnummer en e-mailadres ben je bereikbaar? Je gegevens delen we alleen met bedrijven die perfect bij jouw project aansluiten.

Schouwing voor zonnepanelen

Aan de hand van je aanvraag kan de specialist een eerste beoordeling maken. Toch is een schouwing op locatie in veel gevallen nodig. Een monteur komt langs en bekijkt of de zonnepanelen volgens het legplan kunnen worden geplaatst.

Tijdens de schouwafspraak kun je technische vragen stellen, of specifieke wensen doorgeven.

Zonnepanelenplaatsen met regen, als het vriest, storm of hittegolf

Het beste weer om zonnepanelen te plaatsen is met een buitentemperatuur van 15 °C tot 20 °C. Een zonnetje en weinig wind maakt het helemaal ideaal. Helaas is het weer in Nederland wisselvallig. Toch kunnen zonnepanelen in verschillende weersomstandigheden geplaatst worden:

  • Bij wind: tot windkracht 6 Beaufort. Bij meer windkracht kunnen de losse panelen wegwaaien, of kan dit voor ongelukken met personen zorgen.
  • Bij een hittegolf: monteurs moeten veilig en goed door kunnen werken. In de brandende zon werken kan voor een zonnesteek zorgen. Niet elk bedrijf laat zijn monteurs bij een hittegolf het dak opgaan.
  • Bij vrieskou: ook in de winter kunnen zonnepanelen geplaatst worden. Alleen niet wanneer er ijzel op het dak ligt, dit is te glad en brengt gevaarlijke situaties met zich mee.
  • Bij sneeuw: ligt er sneeuw op het dak, dan is het niet mogelijk om zonnepanelen te plaatsen. De monteur maakt hier een andere afspraak voor.

Subsidie voor zonnepanelen

Voor 2023 was er een speciale subsidie op zonnepanelen: de btw-teruggave regeling. Je betaalde geen btw over het zonnepanelensysteem.

In 2024 hebben veel gemeentes subsidies beschikbaar voor duurzame energieopwekking (zoals zonnepanelen), elektrisch koken of woningisolatie. Kijk in je gemeente wat mogelijk is.

Schuiven naar boven