A merk zonnepanelen: goed vergelijken

Bijgewerkt: 1 maart 2023

Je hebt goedkope en A merk zonnepanelen. Die laatste zijn een stuk beter. Maar let op want A-merken zijn ook een stuk prijziger. Het is de kunst om op de eindstreep flink te besparen. Dit doe je door goed op de kwaliteit te letten. Kijk maar eens wat je van A-merk zonnepanelen kunt verwachten.

Het nut van zonnepanelen

Waarom zou je zonnepanelen aanschaffen? Dit heeft een aantal voordelen:

  • Lagere energierekening
  • Duurzame bron
  • Hogere woningwaarde
  • Weinig onderhoud

Afhankelijk van de situatie kun je ook nog eens subsidie op de aanschaf van zonnepanelen krijgen. Met dit soort producten creëer je een eigen energiebron. Hierdoor ben je minder afhankelijk van een energieleverancier. Bovendien bespaart het ook nog eens enorm op de energierekening, iets dat tegenwoordig heel belangrijk is.

Een groot nadeel is de hogere aanschafprijs. Bovendien speelt de levensduur een belangrijke rol. Goedkope zonnepanelen gaan niet zo lang mee en hebben een beperkte opbrengst. Met een A-merk zonnepaneel (pakket) weet je zeker dat je goed zit.

Beste A merk zonnepanelen

De vraag is aan welk A merk zonnepanelen je moet denken. Je hebt namelijk keuze uit verschillende merken. Niet alleen met betrekking tot zonnepanelen maar ook wanneer het op de omvormer aankomt. Hieronder vind je een overzicht van het beste A merk zonnepaneel.

SunPower

In Amerika is SunPower een van de best verkochte zonnepaneel merken. De producten van deze fabrikant zijn voorzien van de benodigde keurmerken. De kwaliteit van deze zonnepanelen is dan ook ontzettend hoog. Dit merk heeft een brede productielijn, bestaande uit hoge kwaliteit zonnepanelen tot thuisbatterijen.

LONGi Solar

Ook het A-merk LONGi Solar mag er wezen. Deze fabrikant houdt zich bezig met de ontwikkeling van monokristallijne zonnecellen. Het bedrijf is in China gevestigd, van hieruit bieden ze voordelig de beste kwaliteit zonnepanelen aan. De prijs die je via onderstaande link ziet is inclusief installatie.

Solarwatt

Op zoek naar het beste A merk zonnepanelen? Naast bovenstaande merken behoort deze eer ook aan Solarwatt toe. Het gaat hier om een Duits bedrijf, het is vooral binnen Europa erg bekend. De technologie van Solarwatt is vernieuwend. Het assortiment is variabel, van vakantie zonnepanelen (voor camper of boot) tot complete pakketten voor plat of schuin dak.

Trina Solar

Dit bedrijf is in China gevestigd en richt zich op zonnepanelen voor particulieren en bedrijven. Ook deze producten zijn voorzien van de juiste keurmerken. Voordeel van dit A-merk is dat het ook nog eens heel betaalbaar is. Je hebt al zonnepanelen vanaf € 185. Een compleet pakket van 12 panelen (3200 kW per jaar) is verkrijgbaar voor ongeveer € 3200. Dit is inclusief omvormer, montagemiddelen, bekabeling en nog veel meer.

Andere merken

Naast A merken kom je nog veel meer merken tegen. Sommige hiervan zijn zeer voordelig maar hebben een niet zo hoge opbrengst. Het is vooral belangrijk om te bekijken of de zonnepanelen wel bij je situatie passen. Ben je alleenstaand, heb je een gemiddeld of groot gezin? Dit bepaalt hoeveel energie je jaarlijks verbruikt en dus uit de zonnepanelen moet halen.

In bovenstaand overzicht vind je alle zonnepanelen die verkrijgbaar zijn. Soms is de prijs inclusief montage, in andere gevallen moet je hier een aparte afspraak voor maken. Voor de handige doe-het-zelver zijn zonnepanelen binnen één dag te installeren. Werk altijd veilig, neem voorzorgsmaatregelen.

De omvormer

Let op want of je nu voor goedkope of A merk zonnepanelen gaat: je hebt een omvormer nodig. Dit komt omdat zonnepanelen gelijkstroom opwekken. De omvormer maakt hier wisselstroom van. Dan pas kun je gebruik maken van de opgewekte energie.

De omvormer zit in het pakket van Trina Solar. Maar je kunt ook omvormers van andere merken kopen. Bijvoorbeeld van SolarEdge of SMA. Ook Huawei heeft zijn omvormer op de markt gebracht, misschien wel interessant qua prijs.

Wat zijn de best geteste zonnepanelen?

Verschillende zonnepanelen kwamen eerder als beste uitgeperst. Bijvoorbeeld die van Conergy, deze zijn kwalitatief goed en ontzettend rendabel. Maar ook de zonnepanelen van Solar Frontier, AEG, Boviet en vele anderen scoren goed.

Welk merk zonnepanelen Essent?

Bij Essent is het mogelijk om zonnepanelen aan te schaffen. Dit doe je via de onderaannemer Essent Volta Solar. Ze leveren zonnepanelen voor huizen en bedrijven. Hier zijn ook omvormers en warmtepompen verkrijgbaar. Bij Essent zijn twee soorten zonnepanelen verkrijgbaar, elk met een ander rendement is. Welk merk dit is, dat kan Essent Volta Solar vertellen.

Schuiven naar boven