Energie vergelijken grootzakelijk

Bijgewerkt: 10 maart 2024

Energiekosten zijn en hot topic. Iedereen heeft het erover. De grote zakelijke gebruiker tikt elke cent door op de jaarrekening. Dus, energie vergelijken grootzakelijk? Dat doe je slim en met oog voor de toekomst.

Wat is grootzakelijke energie?

Misschien twijfel je of grootzakelijk energie wel de juiste keuze is. Het gaat om bedrijven die veel energie verbruiken. Ook wel grootverbruikers genoemd. Veel bedrijfspanden hebben een grootverbruikaansluiting. In dit geval ben je op voorhand al een groot zakelijke klant.

Er sprake van grootverbruik energie wanneer de aansluiting minimaal 3 × 80 A bedraagt. Voor gas wordt een grens van minimaal 40 m³ aangehouden. Het maakt hierbij niet uit hoe groot het bedrijf of het pand is.

De impact van energiekosten op grootzakelijke gebruikers

Energiekosten vormen een significant deel van de operationele kosten voor grootzakelijke gebruikers. Het is daarom van groot belang om regelmatig energiecontracten te vergelijken en te evalueren. Hiermee realiseer je aanzienlijke besparingen. En hoe gek het ook klinkt: het versterkt je concurrentiepositie. Simpelweg omdat je meer winst maakt en dus ook beter in je bedrijf kunt investeren.

Waarom energie vergelijken grootzakelijk een must is

Eerst even dit: de energiemarkt is een wilde achtbaan. Prijzen schieten als een jojo omhoog en omlaag. Wacht dus niet tot je contract afloopt. Energie vergelijken grootzakelijk doe je nu. Het kan je bedrijf duizenden euro’s schelen.

De beste deals scoren

Als bedrijf wil je winst maken. Dit betekent niet alleen zoveel mogelijk klanten binnenhalen of producten of diensten verkopen maar ook de bedrijfskosten laag houden. Daarom is het goed om naar de energietarieven te kijken. We energierekening zal immers een groot deel van de bedrijfskosten op zich nemen.

Naast de tarieven kijk je ook naar andere zaken. Het is niet alleen de kWh-prijs telt, maar ook de servicekosten en netbeheerkosten. Vergelijk appels met appels en zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan.


Groene energie: goed voor de planeet en je imago

Duurzaamheid is key. Klanten en partners zien graag dat je groene energie gebruikt. Dit is niet alleen beter voor de planeet maar ook voor je bedrijfsimago. Energie vergelijken grootzakelijk betekent ook kijken naar de herkomst van je energie.

De meeste Nederlandse energieleveranciers leveren groene energie. Dit is afkomstig vanuit zonnepanelen of windmolens. Hiermee weet je zeker dat je 100% duurzaam bezig bent. Let op want sommige energieleveranciers leveren groene energie die eigenlijk grijs is. Het wordt middels een certificaat groen gemaakt. Niet helemaal eerlijk maar zo werken ze nu eenmaal.

Informeer naar groene certificaten en labels, zoals het Europese Ecolabel of het Green Key-certificaat. Deze tonen aan dat de energie die je gebruikt duurzaam is opgewekt. Juist dit soort certificaten dragen bij aan je duurzaamheidsdoelstellingen. Je klanten zullen hier blij mee zijn.

Energie vergelijken grootzakelijk: de contractwekker

Misschien heb je hier nog nooit van gehoord maar de contractwekker is je beste vriend. Deze service herinnert je eraan wanneer het tijd is om je contract te vernieuwen. Zo voorkom je dat je automatisch verlengt tegen hogere tarieven.

Een contractwekker vind je op verschillende websites. Is dit iets te omslachtig? Zet ongeveer een maand van tevoren een herinnering in je smartphone of digitale agenda. Zo word je automatisch aan het verlengen van je contract herinnerd. Je hebt zo ook voldoende tijd om eventueel over te stappen.

Vergelijken is power

Energie vergelijken voor grootzakelijk gebruik geeft je de macht. Je kiest zelf wie energie levert en tegen welke voorwaarden. Met de juiste vergelijkingstools heb je binnen no-time de beste deal te pakken.

Wees je bewust van de macht die je hebt. Laat je dus zeker niks aanpraten.

Actieplan voor energie vergelijken grootzakelijk

  • Bepaal je verbruik en behoeften.
  • Gebruik een onafhankelijke vergelijkingssite om de tarieven te checken.
  • Overweeg groene energie voor een duurzame toekomst.
  • Kies tussen vaste of flexibele tarieven.
  • Stel een contractwekker in om op tijd te vernieuwen.
  • Vergelijk en kies de deal die bij jou past.

Hoe vind je de beste energie deal?

Beste energiedeal vinden is niet zo makkelijk. Vooral niet voor de grootverbruikers van energie. Begin zeker met het analyseren van je huidige energieverbruik en -kosten. Identificeer je specifieke behoeften en doelstellingen. Wil je de nadruk leggen op duurzaamheid, kostenbesparing of een combinatie van beide?

Gebruik vergelijkingstools

Op onze website vergelijk je energieaanbieders met elkaar bent je vindt actuele informatie over tarieven, contractvoorwaarden en duurzaamheid zijn. Maak hier gebruik van zodat je een weloverwogen keuze maakt.

Let op de kleine lettertjes

Als ondernemer weet je het als geen ander: kleine lettertjes zijn ontzettend belangrijk. Contractvoorwaarden kunnen complex zijn. Besteed aandacht aan de kleine lettertjes, zoals de looptijd van het contract, opzegtermijnen en eventuele bijkomende kosten. Hiermee voorkom je onaangename verrassingen.

De verschillende soorten contracten

Grootzakelijk energie vergelijken? Let goed op de verschillende soorten contracten. Een flexibel energiecontract is zeker aantrekkelijk. Hierbij profiteer je van dalende marktprijzen. Maar ze brengen ook een risico met zich mee. Energieprijzen kunnen stijgen waardoor je meer betaalt. Kijk dus op een flexibel contract bij je bedrijfsstrategie en risicoprofiel past.

Vaste tarieven bieden zekerheid en stabiliteit. In tijden van marktonzekerheid is dit heel waardevol. Kies voor een vast tarief en leg hiermee je energiekosten voor een bepaalde periode vast. Zo houd je grip op je budget.

Onderhandel met energieleveranciers

Ondernemers onderhandelen graag. Als grootzakelijke gebruiker heb je vaak de mogelijkheid om met energieleveranciers te onderhandelen. Gebruik je verbruiksgegevens en marktkennis om de beste voorwaarden te bedingen. Dit scheelt aanzienlijk op de energierekening.

Kom je er met een energieleverancier niet uit? Voel je vrij om met een ander te onderhandelen. Je wilt tenslotte de beste deal voor je bedrijf vinden. Vooral omdat je voor enkele jaren in energiecontract afsluit.

Schuiven naar boven